Gravenberch blikt terug op Jong Oranje-incident: "Vond ik nodig"

Ryan Gravenberch
Ryan Gravenberch Foto: © Pro Shots

Ryan Gravenberch mocht zich maandag na lange afwezigheid eindelijk weer melden bij Oranje. De oud-speler van Ajax hoopt mee te mogen naar het EK in Duitsland. 

Sinds het vorige EK moest Gravenberch het met vier invalbeurten in het Nederlands elftal doen. Dat hij tussendoor weigerde om naar Jong Oranje te gaan, deden zijn kansen bij Ronald Koeman ook geen goed. De middenvelder wilde zich liever focussen op Liverpool en werd vervolgens even niet meer uitgenodigd. Aan het Algemeen Dagblad vertelt Gravenberch daar geen spijt van te hebben. "Want op dat moment vond ik het even nodig."

Nu zit de 22-jarige Amsterdammer weer in de dertigkoppige voorselectie en maakt hij kans op deelname aan het EK. "Ik heb een gesprek gehad met Ronald Koeman en het is volgens mij afgesloten. Het zal geen rol meer spelen, anders roept de bondscoach mij ook niet op voor deze stage", denkt de speler van Liverpool. "Ik ben er weer, dat is het belangrijkste. En ik ben nog steeds de Ryan Gravenberch van toen. De kwaliteiten zijn hetzelfde. En dat wil ik hier laten zien."

Lees meer:
0 reacties