Gravenberch dankbaar: "Liefde voor de club zal altijd blijven"

Ryan Gravenberch
Ryan Gravenberch Foto: © Pro Shots

Ryan Gravenberch verlaat Ajax voor een avontuur bij Bayern München. De middenvelder vindt het moeilijk om te zeggen of hij al klaar is voor de Bundesliga.

"Of ik klaar voor de Bundesliga ben, is een lastige vraag. Maar ik heb dat gevoel zeer zeker. Bij Ajax heb ik vier jaar in het eerste mogen uitkomen, heb ik meer dan honderd wedstrijden gespeeld, drie landstitels en twee bekers gewonnen en zijn we tot de knock-outfase van de Champions League doorgedrongen", vertelt Gravenberch in De Telegraaf.

"Ik verlaat Ajax trots en ga de club missen. Het is voor mij het moeilijkst afscheid te nemen van het team, mijn medespelers, de matties met wie ik altijd was: Brian Brobbey, Jurriën Timber, Devyne Rensch en Taylortje", vertelt de middenvelder, die sowieso niet gratis wilde vertrekken uit Amsterdam. Nu heeft de club nog een vergoeding voor hem gekregen.

"Ik heb daar twaalf jaar rondgelopen en Ajax heeft me gemaakt tot de speler die ik nu ben. Ik vind het logisch dat Ajax iets aan me verdient, omdat de club altijd goed voor me is geweest. We gaan als goede vrienden uit elkaar. Mijn liefde voor de club zal altijd blijven", besluit Gravenberch.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand