Gravenberch krijgt advies: ''Wees daar niet te veel mee bezig''

Arnold Bruggink gelooft erin dat Ryan Gravenberch het gaat maken bij Ajax. De analist hoopt alleen wel dat de Ajacied mentaal alles in orde heeft, omdat hij weet dat het soms lastig kan zijn. 

Ondanks dat gaat hij er van uit dat het goed gaat komen met de middenvelder. "Hij beheerst meerdere aspecten", begint hij voor de camera van FOX Sports. "Een paar maanden geleden zeiden we bij hem dat het bij balverlies nog weleens te wensen over liet. Volgens mij is Ten Hag daar heel erg mee bezig geweest. Aan de bak heeft hij heel veel. Hij heeft het inzicht, loopvermogen en het technisch vermogen."

Bruggink weet hoe lastig het kan zijn om als jongeling vroeg wordt bestempeld als toptalent. Je wordt vergeleken met spelers van wereldniveau. "Ga ermee aan de gang en luister naar wat Ten Hag tegen je zegt. Probeer te verbeteren en wees niet te veel bezig met de randzaken. Hij moet zorgen dat hij bij Ajax vast in het eerste komt te spelen en dan moet je doorgaan. Dat die jongen kan voetballen, kan iedereen zien. Dit gaat puur om het mentale", aldus Bruggink.

Lees meer:
0 reacties