Gravenberch krijgt kritiek: "Er staat zo een ander op je plek"

Ryan Gravenberch met Erik ten Hag
Ryan Gravenberch met Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Jan van Halst vindt Lisandro Martinez dit seizoen een van de uitblinkers bij Ajax. De Argentijn is een vaste waarde centraal achterin en maakte een sterke indruk.

“Zijn hele weg, hè. Eerst op het middenveld en nu als centrale verdediger. Met zijn mindere lengte is hij zo slim in de duels. Zijn passing is langzamerhand van het niveau van Blind: strak, slim, met de precieze snelheid en ook vaak tussen de linies. Echt een baken van rust”, begint Van Halst bij Ajax Showtime.

Over Ryan Gravenberch is Van Halst minder enthousiast. “Je merkt dat hij worstelt met zijn status en de verwachtingen. Dat is ook logisch voor een talent, maar het kan niet te lang duren. Hij is in de eerste seizoenshelft minder dominant geweest. Hij moet wel uitkijken, want als de prijzen eraan komen raakt het geduld op. Er staat zo een ander op je plek.”

“Bij Gravenberch is het echt een kwestie van meer wakker worden. Soms word je wakker als je plots op de bank zit”, vervolgt hij. “Hij heeft bewezen dat hij onder druk kan presteren. Het is een geweldige speler. Maar ‘wakker blijven’ en aan de verwachtingen voldoen zijn ook vormen van kwaliteiten. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar in de tweede seizoenshelft.”

Lees meer:
0 reacties