Gravenberch over vergelijking: "Al sinds ik jeugdspeler bij Ajax was"

Ryan Gravenberch
Ryan Gravenberch Foto: © Pro Shots

Ryan Gravenberch wil tijdens de voorbereiding profiteren van een meevaller. De middenvelder weet dat concurrent Leon Goretzka de komende weken niet in actie kan komen door een blessure.

"Mijn doel is om zo snel mogelijk een basisspeler te worden bij Bayern. Als dat lukt, dan maakt dat een terugkeer bij het Nederlands elftal ook eenvoudiger", vertelt Gravenberch bij Kicker. "Het is vervelend voor Goretzka dat hij geblesseerd is, maar het biedt mij wel een kans om mezelf te laten zien aan de coach."

De middenvelder heeft geen aanpassingstijd nodig. "Alles is nieuw, maar ik zit al op mijn plek. Ik wen ook aan de intensiteit van de trainingen en de omstandigheden. Ik ben naar Bayern gekomen om met de beste spelers te spelen. Ik wil met hen de strijd aangaan, van hen leren en samen prijzen winnen. Erik ten Hag vertelde mij al dat Bayern voor mij een geschikte club zou zijn", aldus Gravenberch, die vaak wordt vergeleken met Paul Pogba.

"Die vergelijking was er al sinds ik jeugdspeler bij Ajax was", vertelt de voetballer. "Het is moeilijk om over mezelf te zeggen, maar we hebben enkele overeenkomsten: de manier waarop hij beweegt op het veld, zijn lichaam, hij is ook groot en heeft lange benen.'

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand