Gravenberch: "Raar gevoel dat ik een stap maak naar een andere club"

Ryan Gravenberch lacht na zijn doelpunt tegen SC Cambuur
Ryan Gravenberch lacht na zijn doelpunt tegen SC Cambuur Foto: © Pro Shots

Ryan Gravenberch verlaat Ajax met een raar gevoel. De 20-jarige middenvelder vertrekt na twaalf jaar naar Bayern München. Volgens Gravenberch heeft de kampioen van Duitsland een goed plan met hem.

"Het is nog wel een beetje raar, ik heb mijn hele leven voor Ajax gespeeld", zegt de middenvelder tegen Ajax TV. "Het geeft een raar gevoel dat ik nu een stap maak naar een andere club. Ik ga mijn teamgenoten, trainers en fysio's niet meer zien. Ik ga ze allemaal achterlaten."

Wanneer begon Gravenberch te denken aan het verlaten van Ajax? "Dat was toch wel eind vorig jaar, rond november en december. Toen ging ik nadenken: misschien is het wel mooi om een stap te maken. Voor mezelf had ik het gevoel: ik wil een nieuwe uitdaging."

"Dat is Bayern München geworden. Wat voor plannen ze met me hebben? Dat moet ik nu wel goed vertellen, want ik heb vaak gezegd dat ze een goed plan hebben. Ze zien me als een linker- en rechtercontroleur en als een goede speler. Het is aan mij om dat te laten zien", aldus Gravenberch.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand