Gravenberch zelfkritisch: "Dusan was na AZ echt zichtbaar pissig"

Ryan Gravenberch
Ryan Gravenberch Foto: © Pro Shots

Ryan Gravenberch kreeg eerder dit seizoen veel kritiek nadat hij lachend voor de camera stond na de nederlaag tegen AZ. Volgens Gravenberch komt het niet omdat hij niet baalt van een verlies, maar is dit zijn karakter.

“Ik moet daaraan werken. Best lastig, want ik ben een vrolijk persoon. Dusan was na AZ-thuis echt zichtbaar pissig”, begint Gravenberch bij Ajax Life. “Ik moet op zulke momenten geen smile op mijn gezicht hebben. Dat is gewoon niet slim. Ik had het zelf niet door. Mijn vader en moeder zeiden het thuis ook tegen me. Toen ik het terugkeek, dacht ik: och… dom!”

Ook krijgt Gravenberch steeds vaker te maken met kritiek op zijn spel. “In het begin had ik daar meer moeite mee en ging ik daar echt over nadenken. Nu denk ik meer: laat ze maar praten. Ik doe gewoon mijn eigen ding”, vervolgt de jongeling.

“Heel af en toe word ik op straat aangesproken”, zegt Gravenberch. “Bijvoorbeeld na Dortmund. Dan zeggen ze dat ik had moeten scoren. Wat ik dan terugzeg? ‘Je hebt gelijk, maar ik kan het niet meer veranderen.’”

Lees meer:
0 reacties