Grim hint Ajax: "Ik heb mijn ervaringen als technisch directeur"

Fred Grim
Fred Grim Foto: © Pro Shots

Fred Grim is bereid om opnieuw een functie te aanvaarden bij Ajax. Dat vertelt de 57-jarige oud-doelman aan Ajax Showtime. Grim, die op dit moment zonder club is, zou een positie als technisch directeur of een technische functie in het jeugdvoetbal wel zien zitten bij de club uit Amsterdam. Hij voegt daarbij toe dat hij ook openstaat voor andere clubs.

Op dit moment is er echter nog geen sprake van een dienstverband in Amsterdam, zo vertelt Grim in gesprek met Ajax Showtime. "Op dit moment ben ik niet benaderd, maar één telefoontje kan alles weer veranderen. Daar wil ik zeker niet geheimzinnig over doen. Ik wil gewoon graag aan het werk. Natuurlijk heb ik heel veel jaren Ajax achter mijn naam staan, als jeugdspeler, jeugdtrainer, trainer en assistent-trainer. Ajax is natuurlijk een club waar je een specifieke band mee hebt."

Grim staat open voor een baan als hoofdtrainer, maar ook een technische functie is voor hem een mogelijkheid. Tijdens zijn periode als hoofdtrainer van Almere City en RKC werkte hij bijvoorbeeld al deels als technisch directeur. "Ik heb toen spelers gehaald die ik zelf gescout heb, ik had zelf de contacten met spelers en zaakwaarnemers. Dat is dus gewoon het werk van een technisch directeur en daar heb ik dus ook ervaring mee." Over een rol in de Raad van Commissarissen zegt Grim: "Ik ben nog te jong en heb nog te veel energie om daarvoor klaar te zijn."

Ook een baan in het jeugdvoetbal zou Grim wel zien zitten. "Ik weet ook wel wat daarvan verwacht wordt. Ik zou ook daarin graag een technische functie willen hebben en dat hoeft niet alleen bij Ajax zo te zijn. Ik ben gewoon een voetbalfanaat. Ik wil voetbal kijken en op de hoogte blijven: welke spelers zijn er aan de horizon? Als je vrij bent, wat is er dan mooier dan om bij Ajax vier of vijf wedstrijden op zaterdag te bekijken?"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Go Ahead Eagles
12:15
Ajax
zo
9/04
Ajax
16:45
Fortuna Sittard
zo
16/04
Ajax
20:00
FC Emmen
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Ajax
21:00
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand