Grote clubs kijken naar Ajacied: "Is nog steeds interessant"

Ahmetcan Kaplan bij zijn rentree in Jong Ajax
Ahmetcan Kaplan bij zijn rentree in Jong Ajax Foto: © Pro Shots

Ahmetcan Kaplan wil ondanks aanhoudende interesse voor zijn kans bij Ajax gaan. Dat vertelt de zaakwaarnemer van de Turkse verdediger aan Voetbal International.

Kaplan kampte met meerdere langdurige blessures, waardoor hij voor een lange periode niet inzetbaar was. Pas afgelopen weekend maakte hij zijn officiële debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Nu moet Kaplan Jorret Hato nog voor zich dulden, maar mocht Ajax met vijf verdedigers blijven spelen, zitten er misschien meer minuten in voor de Turkse voetballer.

De zaakwaarnemer van Kaplan, Necdet Ergezen, geeft aan dat het duidelijk is dat de verdediger voor zijn kans wil gaan bij Ajax. “Voordat we bij Ajax tekenden, was er interesse voor hem vanuit de Bundesliga en La Liga. Die interesse is er nog steeds, maar als hij voor Ajax kan spelen en een belangrijke rol in de selectie heeft, is dat natuurlijk een voorrecht voor ons.”

Ergezen weet ook te verklaren waarom zijn cliënt nog steeds wordt bekeken. “Door zijn kwaliteiten en leeftijd is hij nog steeds interessant voor clubs uit de vijf grootste competities van Europa, maar naar mijn mening moet alles op het perfecte moment gebeuren. Ahmetcan heeft een moedig en sterk karakter en daarom kiest hij voor een grote club als Ajax. Hij blijft hard werken en wacht op zijn kans”, besluit de zaakwaarnemer.

Lees meer:
0 reacties