Gullit: "Daar zit een goede kop op, je moet hem gewoon laten spelen"

Ruud Gullit
Ruud Gullit Foto: © Pro Shots

Ruud Gullit heeft medelijden met de jongelingen van Ajax. Zij hebben dankzij het aankoopbeleid van Sven Mislintat amper een kans gekregen in het eerste van de Amsterdammers.

"Wat ik nu het ergst vind, is dat de jongens met een Ajax-opleiding helemaal in de war raken", zegt Gullit bij Rondo van Ziggo Sport. "Die weten gewoon niet meer wat ze moeten doen. En daar heb ik echt medelijden mee. Die zijn gewoon gewend om in bepaalde patronen te spelen, en die zijn er nu niet. Zij gaan daardoor ook steeds slechter spelen."

Silvano Vos, de achttienjarige middenvelder, maakt wel indruk. "Ik heb vandaag toevallig Silvano Vos gezien en gesproken. Dat is een hele leuke jongen, een keiharde werker en een goede voetballer. Daar zit een goede kop op, en je moet hem gewoon laten spelen."

Ook Kenneth Taylor krijgt steun. "Van Taylor was ik nooit echt fan. Maar ik heb met hem te doen nu, want hij loopt ook met zijn ziel onder zijn arm. Hij kijkt nu ook en denkt: waar moet ik mee spelen? Iedereen verzuipt in het moeras. Hato, hetzelfde verhaal. Goede speler, maar hij verzuipt ook. En dat vind ik toch wel erg voor de jongens die uit de opleiding komen. Eigenlijk moeten zij Ajax gaan dragen, maar daar zijn ze nog te jong voor".

Lees meer:
0 reacties