Gullit haalt uit: "Eigenlijk gebeurt daar hetzelfde als bij Ajax"

Ruud Gullit op de tribune
Ruud Gullit op de tribune Foto: © Orange Pictures

Ruud Gullit kijkt met verbijstering naar de gang van zaken bij zijn vroegere werkgever Chelsea, waar trainers snel worden ontslagen en grote uitgaven op de transfermarkt niet leiden tot succes, op dat vlak ziet hij echter gelijkenissen met Ajax.

"Als je niet presteert bij Chelsea, dan lig je er meteen uit. Dat is nog steeds zo", begint Gullit in gesprek bij Rondo. "Dat was in mijn tijd al zo onder Ken Bates (voormalig voorzitter, red.). Ik vind het nog steeds een hele gekke club, het is met Carlo Ancelotti ook gebeurd. Pochettino zat in een moeilijk parket, dat wist hij ook." En hij weet er eigenlijk nog wel een redelijke prestatie uit te persen, al was het ook niet geweldig." 

Presentator Wytse van der Goot vult aan dat de Argentijn 'meer macht' had willen hebben over het spelersbeleid.  Gullit kan zich hier volledig in vinden: "En terecht, zij kopen spelers aan en daar moet je het maar mee doen. Eigenlijk is bij Chelsea hetzelfde gebeurd als bij Ajax: er worden spelers gekocht, en ga er maar mee aan de slag."

En dat terwijl Chelsea over 'echt hele goede jeugd' beschikt, vervolgt Gullit. "Heel veel spelers zijn eigenlijk overal terechtgekomen, Nathan Aké is daar een voorbeeld van. Later komt het er dan wel uit, maar soms heb je er gewoon teveel", wijst hij op de enorme aantallen spelers die de club momenteel onder contract heeft staan. 

Khalid Boulahrouz stond ook onder contract bij de ploeg uit Londen en gaf Gullit gelijk. "In mijn periode had ik nog wel het gevoel: dit is een voetbalclub. Er zat nog wel een gedachte achter, met Roman Abramovich. Maar als je nu kijkt: je kan je daar niet echt mee identificeren, toch? Het lijkt een businessmodel, het is gewoon geld verdienen."

Lees meer:
0 reacties