"Haller is een Europese topspits, is nooit helemaal uit te schakelen"

Sebastien Haller
Sebastien Haller Foto: © Pro Shots

Ahmed Touba is onder de indruk van Sébastien Haller. De verdediger van RKC vindt de Ajax-aanvaller een Europese topspits. Touba is vooral onder de indruk van de prestaties van de Ivoriaan in de Champions League.

"Betere en completere spitsen zijn er niet in de Eredivisie", zegt Touba in een interview met Voetbal International. "Haller is fysiek enorm sterk. Je merkt het ook wel als je tegen hem aan staat bij hoekschoppen of vrije trappen. Tegen een lange spits is het altijd moeilijk verdedigen, zeker als hij ook goed aan de grond is.

"Met Haller denk je als verdediger ook weleens dat je hem onder controle hebt en negen van de tien keer is dat ook zo", vervolgt Touba. "Maar het gaat om die ene keer dat hij je de baas is. Die keer komt altijd, lijkt het wel. Dat is de kwaliteit van een echte topspits, die is nooit honderd procent uit te schakelen."

"Haller is een Europese topspits. Als je bij Ajax speelt en je pakt de topscorerstitel, dan hoor je bij de besten van Europa, dat lijkt me duidelijk. Kijk wat hij in de Champions League heeft gedaan... Hij is de beste spits in Nederland en ik denk dat hij nog wel een stap naar een Europese topcompetitie kan maken", aldus de verdediger.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand