Haller naar uitgang: "Je merkt alleen wel dat Ajax nog iets meer wilt"

Sébastien Haller
Sébastien Haller Foto: © Pro Shots

Freek Jansen, journalist van Voetbal International, begrijpt het hoge openingsbod op Sebastian Haller door Borussia Dortmund. De spits heeft nog een langdurig contract in Amsterdam.

"Het is een speler die nog tot 2025 vastligt. Dat speelt altijd mee met de transferbedragen", aldus de Ajax-watcher van Voetbal International over Haller. "Gravenberch lag nog één jaar vast en daar krijgt Ajax een bedrag voor dat op kan lopen tot 24 miljoen. Als een speler lang vastligt, heb je als verkopende partij gewoon luxe. Vanuit Tottenham Hotspur is dat met Bergwijn het geval richting Ajax. Hij ligt ook tot 2025 vast."

Dat de Duitsers hem willen is ook begrijpelijk. "Dortmund heeft Haaland verkocht en moet doorpakken. Ze willen een spits met ervaring in de Bundesliga. Hij heeft zich afgelopen seizoen op een hele positieve manier laten zien, in de Champions League onder meer tegen Dortmund. Dan is zo’n eerste bod van 33 miljoen euro een mooi bedrag. Je merkt alleen wel dat Ajax nog iets meer wilt. Met zo’n openingsbod heb je wel het gevoel dat ze eruit zullen gaan komen. Het is hetzelfde wat tussen Spurs en Ajax plaatsvindt. Het is de vraag wanneer het gebeurt."

De Amsterdammers liggen niet wakker van de 'leegloop'. "Ajax gaat er vanuit dat ze de boel redelijk intact kunnen houden. Dat je Haller moet laten gaan en misschien nog één basisspeler waar een gigantisch bod op wordt gedaan, dat is onderdeel van hoe Ajax vrijwel jaarlijks functioneert."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand