Halsema neemt alcoholmaatregel vanwegesupporters Aston Villa

Femke Halsema
Femke Halsema Foto: © Pro Shots

De wedstrijd tussen Ajax en Aston Villa in de Conference League is door de gemeente Amsterdam aangemerkt als een hoog-risicowedstrijd. Burgemeester Femke Halsema heeft dit aan ondernemers laten weten via een brief.

De verwachting is dat er zo'n 3500 supporters uit Birmingham zijn afgereisd naar de Nederlandse hoofdstad. Engelse fans hebben een bepaalde reputatie, en daar waarschuwt Halsema voor in de brief. "Britse voetbalsupporters kennen een geschiedenis van het veroorzaken van wanordelijkheden op de Wallen. Er is vaak sprake van overmatige inname van verdovende middelen en alcohol. Het verkopen van (grote hoeveelheden) alcohol, soms tegen stuntprijzen, door winkeliers faciliteert dit gedrag."

Daarom zijn er enkele maatregelen genomen. Normaal gesproken mag er dan vanaf 16:00 geen alcohol meer verkocht worden. Nu is dat vanaf 13:00. Dit omdat de verwachting is dat de fans van Aston Villa al in het begin van de middag zullen arriveren. De wedstrijd tussen Ajax en Aston Villa wordt vanavond (donderdag red.) gespeeld. De aftrap is om 18:45.

Lees meer:
0 reacties