Hamstra bijt van zich af: "Schreuder levert geweldige prestatie"

Gerry Hamstra
Gerry Hamstra Foto: © Pro Shots

Gerry Hamstra reageerde woensdagavond voorafgaand aan de wedstrijd in de Champions League tussen Ajax en Liverpool fel op een aantal vragen van de verslaggever van RTL 7. De bestuurder van Ajax concludeert dat Alfred Schreuder en zijn technische staf uitstekend presteert met de Amsterdammers.

"Ik ben al bijna twee jaar bij Ajax, maar na het vertrek van Overmars is het hectisch geweest", vertelt Hamstra bij RTL7. "Samen met Klaas-Jan Huntelaar zijn we een samenwerking begonnen. Er is een nieuwe trainer en er zijn tien nieuwe spelers gekomen, dus het is een achtbaan geweest."

De verslaggever noemt de namen van Owen Wijndal en Lorenzo Lucca als vraagtekens bij het aankoopbeleid. "Je noemt er nu een paar op die geblesseerd zijn geweest", reageert Hamstra. "Van de tien zijn er drie geblesseerd, twee hebben er gespeeld en we weten allemaal dat Brobbey en Conceicao zowel voor direct als voor de toekomst gekocht zijn."

"De context en de nuance is weg. De kritiek hoort erbij, maar het ligt allemaal wat genuanceerder", vervolgt de bestuurder. "Als Kaplan, Sánchez en Wijndal geblesseerd zijn, dan zijn ze geblesseerd. Je moet wel goed beargumenteerd voor de dag komen. Maar iedereen mag zijn mening geven, het is een vrij land. Als er tien nieuwe spelers weggaan en je tien nieuwe moet halen, mag je concluderen dat Alfred Schreuder en zijn staf een geweldige prestatie leveren."

"De kritiek hoort erbij, maar het ligt allemaal wat genuanceerder."
Gerry Hamstra

"We staan bovenaan, met vier punten los en hebben twee punten meer dan vorig jaar. In de Champions League hebben we nog een kans, maar spelen met Napoli en Liverpool tegen twee topclubs. De ambitie is nog steeds om de kans te behouden, dus in dat opzicht staan we er goed voor. Je moet ook reëel zijn."

"Een overgangsjaar? Nee. We willen kampioen worden en Europees overwinteren. Dat hebben we ook meteen na de Champions League-loting gezegd. Of Ajax niet moet overwinteren in de Champions League? Weet jij hoe vaak Ajax de afgelopen acht jaar overwinterd heeft? Ik weet dat wel, dat bedoel ik met goed beargumenteerd", gaat een felle Hamstra verder.

"Ajax heeft de afgelopen acht jaar twee keer overwinterd. Natuurlijk hebben we die ambitie, maar Liverpool heeft de afgelopen vijf jaar drie keer de Champions League-finale gehaald en Napoli verkeert in bloedvorm. Natuurlijk willen we bij de eerste twee komen, maar voor een Nederlandse club is het geen appeltje eitje", besluit Hamstra.

Valentijn Driessen
Driessen: "Hij faalt opzichtig en kent wetten van topvoetbal niet" Lees ook
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 29 23 52
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
8 FC Utrecht 29 1 42
9 Sparta Rotterdam 29 1 37
Bekijk de hele stand