Hans Kraay jr. geniet van Ajax-speler: "Echt een verademing"

Hans Kraay junior namens ESPN
Hans Kraay junior namens ESPN Foto: © Pro Shots

Hans Kraay jr. is zeer te spreken over de prestaties van Ahmetcan Kaplan. Dat vertelt hij aan ESPN in de rubriek Bellen met Hans.

Hans opent zijn betoog door het veranderen van het systeem bij de Amsterdammers te verdedigen. “Na al die maanden en maanden dat Ajax karrenvrachten aan tegengoals moest incasseren, zijn er nog steeds mensen die er panisch over doen dat Ajax een ander systeem is gaan spelen. Maar ik vind dat echt heel erg ouderwets gedacht.”

Daarna legt Kraay jr. uit hoe de Amsterdammers nu spelen. “Ze spelen nu 3-4-2-1. Tegen AZ was dit absoluut geen succes, omdat je toen ook nog met die verschrikkelijke, onzekere Sutalo speelde. Die geeft bij de opbouw bijna altijd de bal aan de verkeerde kleur. Nu hadden ze de frisse, ijzersterke oplossing: Ahmetcan Kaplan. Die speelt alle ballen naar de goede kleur, is rustig aan de bal, sterk in de duels en houdt van dekken, dat is best handig voor een verdediger. Kaplan is echt een verademing.”

Daarnaast geeft de oud-voetballer aan dat hoe langer Kaplan geblesseerd was hoe meer hij begon te lijken op Rio Ferdinand. “Maar ik heb hem al een aantal keer zien spelen bij Jong Ajax. Daar maakte hij ook al een hele stabiele indruk. Hij heeft het in zich om de mensen om hem heen rust te geven. Ik denk dat dit voorlopig de oplossing is, en ze er niet elke week 3 of 4 hoeven te maken om te winnen,” besluit Hans.

Lees meer:
0 reacties