Hansen blikt terug: "Ik was mentaal gebroken, ik moest huilen"

Sontje Hansen
Sontje Hansen Foto: © Pro Shots

Sontje Hansen heeft het in zijn nog korte loopbaan niet makkelijk gehad. In februari 2021 liep hij een knieblessure op en zijn moeder is nog altijd ziek. De tegenslagen kwamen hard aan en het talent had het hier erg moeilijk mee.

Met zware blessures had hij nog geen ervaring. Hij besloot om gewoon door te voetballen en te hopen dat de pijn weg zou gaan. "Zes maanden later, tijdens de training, begon ik ineens te hinkelen", vertelt hij tegenover Voetbal International. "Ik kon gewoon niets meer. Niet meer rennen, helemaal niets. Nu maken we er weer grapjes over, maar ik leek wel een amateur. Mijn talent was helemaal weg. Ik ging er ook over nadenken: Is mijn talent echt verdwenen? Door de blessure ging ik anders lopen en was ik veel trager geworden."

"Vorig seizoen was ik mentaal echt gebroken", vervolgt Hansen. "Ik moest huilen en was er ook echt niet bij als een profvoetballer, ik wist niet hoe ik me moest gedragen. Het was veel te moeilijk voor me. Mensen zijn me een beetje vergeten, dus ik wil me weer laten zien. Vroeger was het meer van: Ik heb veel talent, dus misschien ga ik het wel op deze manier halen. Maar nu is het kwartje gevallen."

Volgend seizoen speelt Hansen voor NEC, waar hij zich weer in de kijker wil spelen. "Het is een club met mooie ambities en daar wil ik graag aan bijdragen. NEC heeft bewezen dat jongens zich hier goed kunnen ontwikkelen en ik kijk er nu al naar uit om volgend seizoen in het Goffertstadion te spelen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand