Hansen merkt groot verschil met Ajax: "Trainen hier zwaarder"

Sontje Hansen bij NEC Nijmegen
Sontje Hansen bij NEC Nijmegen Foto: © Pro Shots

Sontje Hansen wist niet door te breken bij Ajax, maar beleeft een uitstekend debuutseizoen bij NEC. De 21-jarige aanvaller moest wel gelijk keihard aan de bak toen hij aankwam in Nijmegen.

Met name in fysiek opzicht moest Hansen flink aanpoten. De voorbereiding was zwaar. Zwaarder dan ik bij Ajax gewend was. Bij Ajax was het veel op techniek trainen, hier was het meer lopen", vertelt hij aan Noordhollands Dagblad. 'Oef, dus dit is de Eredivisie', dacht ik. Het heeft me wel veel geholpen, die zware voorbereiding, want het is hier hard werken, veel verdedigen."

NEC rijkte hem daarbij een helpende hand, waaronder met een voedingsschema. "Wat ik voor en na wedstrijden het beste kan eten, en zo. Iemand anders van de medische staf heeft me verteld hoe laat ik moet avondeten, hoe laat ik een snackie kan nemen, hoe laat ik moet gaan slapen, dat soort dingen", legt hij uit. "Ik was gewend om 's avonds later te eten. Daardoor ging ik vaak ook te laat slapen."

In de jeugd bij Ajax kreeg Hansen die adviezen niet. "Dat moest vanuit jezelf komen. Hier zijn ze er meer mee bezig. Bij Ajax richten ze zich echt op het voetbaltechnische gedeelte en bij andere dingen laten ze je meer vrij", merkt de 21-jarige uit Hoorn. "In de gym trainen we hier ook zwaarder dan bij Ajax."

Lees meer:
0 reacties