Hansen merkt verschil op: "Bij Ajax wordt je wat meer losgelaten"

Sontje Hansen bij NEC Nijmegen
Sontje Hansen bij NEC Nijmegen Foto: © Pro Shots

Sontje Hansen kwam afgelopen zomer over van Jong Ajax naar NEC. In gesprek met de regionale omroep RN7 laat hij weten dat de club hem op allerlei manieren probeert te helpen bij deze stap omhoog.

In gesprek met de regionale omroep laat Hansen weten dat hij de afgelopen vier jaar vanwege klachten nooit negentig minuten heeft gespeeld. “Als je dan van Jong Ajax naar NEC gaat, is dat een stap hoger. Ik heb bij Jong Ajax al geen negentig minuten gespeeld, dan moet ik hier natuurlijk gaan wennen.”

De club probeert hem dan ook zoveel mogelijk te steunen. De voormalig Ajacied is erg dankbaar naar de club die in hem investeert. “Ik ben met NEC veel bezig met voeding. Ik heb een programma wanneer ik moet eten, om 18.45 uur gaat mijn wekker om te eten. Ook iets wat echt goed is, is dat ik een wekker heb om 22.45 uur. Dan moet mijn telefoon weg, want met de helderheid van de telefoon in mijn gezicht kan ik natuurlijk niet snel in slaap vallen.”

Dat is volgens de aanvaller wel anders dan hoe het ging bij zijn oude werkgever. “Bij Ajax word je wat meer losgelaten en gaat het vooral om de dingen op het veld. Bij NEC gaat het ook veel om hoe het buiten het veld gaat. Dit had ik ook zeker nodig, deze structuur is heel belangrijk voor mij”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties