Hato blijft Ajax trouw ondanks 'alarmfase': "Kan snel veranderen"

Jorrel Hato tijdens een persconferentie
Jorrel Hato tijdens een persconferentie Foto: © Pro Shots

Jorrel Hato is een van de spaarzame lichtpuntjes dit seizoen bij Ajax. De verdediger werd al door meerdere Engelse topclubs in de gaten gehouden, maar besloot om te verlengen bij Ajax. In Amsterdam ligt hij tot medio 2028 vast.

"Het is niet dat ik mijn schouders ophaalde, maar ik heb er ook niet echt over nagedacht", doelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad op een transfer. "Misschien is deze omgeving nu nog niet ideaal, maar dingen kunnen snel veranderen. Het is een alarmfase. Ik ga ervan uit dat we niet vijfde blijven staan, ook door het plaatje dat me is geschetst."

Wat hem precies verteld is, wil het talent niet zeggen. "Dat houd ik verder voor me, maar als ik geen vertrouwen in de toekomst heb, zou ik niet bijtekenen", aldus Hato, die dit seizoen onomstreden is in de Johan Cruijff ArenA. Dat is een van de redenen om te blijven. "Daarvoor voetbal je toch. Om te voetballen. Ik koester dat vertrouwen bij Ajax. Ik heb hier nog genoeg te leren voor ik de stap maak."

Hij weet namelijk dat er nog genoeg te verbeteren is voor hij klaar is voor een buitenlands avontuur. "In mijn manier van verdedigen, mijn spel aan de bal en de coaching kan ik nog dominanter worden en de tegenstander het gevoel geven: hier valt niks te halen. Ik kan en moet in alles nog meer laten zien wie ik echt ben."

Lees meer:
0 reacties