Hato looft teamgenoot: "Hij kan Ajax op alle vlakken helpen"

Jorrel Hato
Jorrel Hato Foto: © Pro Shots

Jorrel Hato heeft in gesprek met De Telegraaf lovend gesproken over zijn teamgenoot Jordan Henderson. Hij geeft aan dat hij veel tips krijgt van de winterse aanwinst van Ajax. Ook laat hij zich uit over een mogelijk plekje in de selectie voor het EK.

De 18-jarige verdediger van de Amsterdammers geeft aan dat Henderson heel veel ervaring heeft. “Als je jarenlang bij een topclub als Liverpool speelt, dan kun je ons bij Ajax eigenlijk wel op alle vlakken helpen. En dat doet Jordan ook. Ik heb veel aan zijn aanwijzingen.”

Bij Ajax is Hato inmiddels een vaste waarde in het basiselftal van de Amsterdammers. Alleen durft de verdediger zich nog niet uit te spreken over een mogelijk plekje in de selectie voor het EK 2024 in Duitsland. “Dat ik überhaupt op mijn zeventiende mocht debuteren, zegt al heel veel. Als ik dan ook nog mee zou mogen naar het EK, dan maakt dat het natuurlijk helemaal geweldig. Mijn eigen spel en prestaties heb ik wel in de hand, maar of ik word opgeroepen is echt aan de bondscoach.”

Hato speelde in november zijn eerste wedstrijd in Oranje in de gewonnen wedstrijd tegen Gibraltar. Vanavond kan hij zich weer in de kijker spelen. Dan speelt Ajax in de Conference League tegen Aston Villa. De aftrap is om 18:45 uur.

Lees meer:
0 reacties