Hato niet verrast door Ajax: "Op de juiste manier uitgevoerd"

Jorrel Hato in actie namens Ajax
Jorrel Hato in actie namens Ajax Foto: © BSR Agency

Ajax kwam donderdagavond goed voor de dag tegen Aston Villa. Dat zorgde niet voor verbazing bij Jorrel Hato, zo zei hij na afloop op de persconferentie.

De 18-jarige verdediger noemde het 0-0 gelijke spel een 'oké' uitslag. "We hadden twee grote kansen om te winnen. Aston Villa heeft geen grote kansen gehad. Dat is jammer, maar het is een prima uitgangspositie voor volgende week", wordt Hato geciteerd door Voetbal International.

"Ik denk niet dat Aston Villa slecht was, wij hebben gewoon een goede pot gespeeld", zegt de mandekker, die niet verrast was door het spel van Ajax. "We hadden een plan, dat hebben we op de juiste manier uitgevoerd. We kregen veel vertrouwen van de wedstrijd tegen Utrecht in deze formatie. Dus ik was niet verrast."

"Het uitgangspunt is compact beginnen, maar we wilden ook gewoon hoog drukzetten. Dat hebben we vandaag op veel momenten goed gedaan", zegt Hato over het plan van Ajax. Angst was niet aanwezig in Amsterdam. "Als je onze laatste twee wedstrijden ziet, zie ik geen angst, ook niet met vooruit verdedigen. Dat zit gewoon goed. Aan de bal en zonder bal hebben we ons verbeterd."

"We spelen goed vooruit in de opbouw en geven verdedigend weinig weg. Daar krijg je vertrouwen van. Je voelt in de wedstrijd dat het goed gaat, dat je weinig kansen weggeeft. Dan krijg je aan de bal ook meer vertrouwen, durf en lef. Dat is alleen maar lekker", aldus Hato.

Lees meer:
0 reacties