Hato: "Stonden berichten online dat mijn ouders voor Feyenoord zijn"

Jorrel Hato
Jorrel Hato Foto: © Pro Shots

Jorrel Hato verloor deze week met Ajax de Klassieker van Feyenoord (0-4). De pas zeventienjarige verdediger had een basisplek bij Ajax, maar komt zelf uit Rotterdam. Hij groeide op in de wijk IJsselmonde, hemelsbreed zo'n drie kilometer van De Kuip.

Hato speelde in de amateurtak van Feyenoord, maar werd niet opgenomen in de jeugdopleiding van de Rotterdammers. "Ik heb een fijne jeugd gehad in Rotterdam", vertelt hij in ELF Voetbal Magazine. "Ik kom uit een vrij rustige buurt waar ik altijd buiten was te vinden om te voetballen. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk niet vaak word aangesproken op het feit dat ik als Rotterdammer voor Ajax voetbal. Stiekem zijn er natuurlijk ook veel Ajax-fans in Rotterdam. Er stonden berichten online dat mijn ouders voor Feyenoord zijn, maar nee, ze zijn natuurlijk vooral voor mij."

Hato werd bij Sportclub Feyenoord gescout voor Sparta Rotterdam en blonk daar uit in de jeugdopleiding. Vervolgens klopte Ajax op de deur. "Ik kan me herinneren dat ik de plus- en minpunten op een rijtje heb gezet en tot de conclusie kwam dat ik graag naar Ajax wilde. Ik weet niet meer wat die plus- en minpunten waren, maar het grootste pluspunt was simpelweg dat ik naar het grote Ajax kon. Een veel grotere club dan Sparta. Het is simpel: tegen Ajax kun je simpelweg geen 'nee' zeggen. Daarbij had ik ook het gevoel dat ik de stap moest zetten om me verder te ontwikkelen", aldus de verdediger.

Lees meer:
0 reacties