Hato vergeleken met oud-Ajacied: "Hij is nog comfortabeler aan de bal"

Jorrel Hato
Jorrel Hato Foto: © Orange Pictures

Wim Kieft zag Ajax donderdagavond winnen van AEK Athene, waardoor het team na de winterstop actief is in de Conference League. De oud-voetballer zag meerdere spelers uitblinken aan Amsterdamse zijde.

"Voor Ajax was het een hele belangrijke overwinning. Het geeft vertrouwen en de overtuiging dat de goede weg is ingeslagen. Daarbij brengt zo’n resultaat een positieve sfeer met zich mee. Uitschakeling voor Europees voetbal had dat allemaal de nek om kunnen draaien", schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf.

"Opvallend genoeg ging dat aan de hand van aanvoerder Jorrel Hato. De jongste aanvoerder van Ajax ooit. Matthijs de Ligt was ook 17 jaar, maar deze jongen voelt zich nog comfortabeler aan de bal. Hij komt in zijn spel heel overtuigend over en gaf een geweldige pass op Kenneth Taylor, die voor 2-1 zorgde", vervolgt de oud-speler.

Voor de treffer van de middenvelder, toonde keeper Diant Ramaj ook zijn klasse. Kieft spreekt van 'een cruciale redding' bij een 1-1 stand. "Het lijkt me sterk dat hij zijn plaats onder de lat nog moet afstaan aan Jay Gorter of Geronimo Rulli gezien de ontwikkeling die Ramaj doormaakt. Echt een goede keeper die past bij de offensieve manier van spelen van Ajax met de opbouw van achteruit."

Lees meer:
0 reacties