"Hato wil ik absoluut niet kwijt, net als Brobbey en Taylor"

Jorrel Hato en Kenneth Taylor
Jorrel Hato en Kenneth Taylor Foto: © BSR Agency

Alex Kroes wil bij Ajax nog meer inzetten op de doorbraak van jeugdspelers, maar voor aankomende zomer wil hij er vooral voor zorgen dat de grootste talenten van de huidige selectie niet vertrekken. Hij wijst daarbij onder andere naar Jorrel Hato, Kenneth Taylor en Brian Brobbey.

"Jorrel Hato, bijvoorbeeld, wil ik absoluut niet kwijt. We willen hem pas verkopen als hij het Europees en nationaal ontzettend goed doet in een winnend Ajax, want dan is zijn prijs nog hoger. Hij heeft nu de hoogste boekwaardewinstpotentie, maar mag niet weg. Net als Brian Brobbey, Kenneth Taylor en onze andere eigen jongens", aldus Kroes in De Telegraaf.

Het zijn drie belangrijke bouwstenen voor het team van volgend seizoen. "In een ideale wereld hebben we een selectie van 24 man, die goed in balans is en waarvan een groot deel door Ajax is opgeleid. De selectie bestaat dan uit zes of zeven jonge talenten uit de eigen jeugd, een groep die eigenlijk altijd basisspeler is, een paar jongens die op meerdere posities kunnen spelen én drie of vier spelers die het verschil maken om kampioen te worden."

"Er moeten nog meer spelers vanuit de eigen jeugd in het eerste komen. Ook al was dit seizoen vaak meer dan de helft van de basisopstelling hier opgeleid", aldus Kroes, die de toptalenten langer aan de club wil binden. "Spelers die het alleen om het geld te doen is: stop maar. Ze moeten graag voor Ajax willen spelen en beseffen dat Ajax de beste club is om je te kunnen ontwikkelen."

Lees meer:
0 reacties