Heije hard: "Er zitten bepaalde personen op de verkeerde stoel"

Pascal Heije in actie tegen Ajax
Pascal Heije in actie tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Pascal Heije is absoluut niet te spreken over de gang van zaken bij de jeugdopleiding van Ajax. De voormalig speler van de Amsterdamse club spreekt wederom zijn zorgen uit bij Veronica Offside.

Heije liet zich eerder al kritisch uit over het beleid in Amsterdam en doet dat nu weer: "Ik denk dat er bepaalde personen op de verkeerde stoel zitten. Casimir Westerveld heb ik genoemd. Ik denk dat Alex (Kroes, red.) zich niet echt bemoeit met de jeugd. Ik denk dat het heel slecht gaat met de jeugd."

"Ze krijgen een pak slaag van sommige elftallen. Als jij een 1-3-4-3 gaat spelen, denk ik niet dat dat de manier is hoe Ajax ooit heeft gespeeld in de jeugd", merkt Heije op. Meerdere spelers met het Ajax-DNA hebben volgens Heije hun hulp aangeboden bij de clubleiding: "Maar als jij de kans niet krijgt…"

"Dat zijn namen die ervaring hebben en je goed kunt gebruiken in de jeugdopleiding. Dan hoef je geen hoofdtrainer te zijn, want je kunt ook assistent zijn. Bij PSV en Feyenoord zie je assistenten die bij de club hebben gespeeld. Het geeft je meer body als club, vind ik", oordeelt hij.

Lees meer:
0 reacties