Heitinga eerlijk: "Hij wisselt goede met mindere momenten af"

John Heitinga
John Heitinga Foto: © Pro Shots

John Heitinga heeft het opgenomen voor Calvin Bassey. De verdediger maakte zachtst gezegd geen goede indruk tegen Feyenoord.

De trainer ziet dat het aan de bal beter kan bij Bassey. "De verdedigende kwaliteiten van Calvin zijn te prijzen, maar we moeten ervoor zorgen dat we hem helpen aan de bal", citeert Voetbal International. Heitinga overwoog niet om de Nigeriaan eruit te halen. "Hij wisselt goede met mindere momenten af, dat weten we."

"Calvin is zelf ook kritisch", vertelt de coach van Ajax. "Het mooie is wel dat hij door blijft gaan. Hij gaat geen verstoppertje spelen. Er zijn heel veel spelers die dan de bal helemaal niet meer willen hebben. Dat dit een ontwikkelpunt is, dat weten we."

Heitinga wijst erop dat Ajax niet alleen door Bassey niet goed voor de dag kwam. "Calvin staat daar ook vanwege zijn verdedigende kwaliteiten, dan moeten anderen zorgen dat we het spel in beweging krijgen", stelt hij. "Het is een teamsport. Je doet het samen. Ik vind dat we te veel de nadruk leggen op Calvin nu."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand