"Heitinga heeft dat zelf aangegeven in overleg met de directie"

John Heitinga
John Heitinga Foto: © Orange Pictures

Twee weken geleden werd Alfred Schreuder ontslagen. Voordat hij ontslagen werd, had Ajax echter hele andere plannen over de invulling van de technische staf. Die konden na het ontslag de ijskast.

Na het gelijkspel tegen FC Volendam (1-1) werden de plannen omgegooid. Zowel Alfred Schreuder als assistent Matthias Kaltenbach werden ontslagen en John Heitinga nam het roer over. Clubwatcher Johan Inan vertelt in de AD Voetbalpodcast dat Kaltenback ongeacht het resultaat tegen FC Volendam ontslagen zou worden. Voor hem zouden René Meulensteen en John Heitinga als assistent in de plaats komen.

Ajax hield gesprekken met verschillende kandidaten voor de rol als assistent, weet Inan. "Ze hebben met een aantal ervaren trainers gesproken. Er zijn gesprekken gevoerd met Meulensteen, Jaap Stam en Johan van 't Schip. De naam van Ruud Brood kwam ook voorbij." Na de deceptie tegen Volendam veranderde het plan en werd Heitinga hoofdtrainer.

Naast de nieuwe hoofdcoach kwam Dwight Lodeweges, op verzoek van Heitinga zelf. "Heitinga heeft zelf in overleg met de directie aangegeven dat hij behoefte had aan een ervaren trainer", vertelt Inan. "Dat vind ik wel knap van Heitinga. Hij kent alle jonkies heel goed, maar omgaan met vedettes is nieuw voor hem. Die valkuil wilde hij op deze manier tackelen. Hiervoor kwam hij met Dwight Lodeweges op de proppen, die natuurlijk bij Oranje met een aantal ervaren jongens van Ajax heeft gewerkt."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand