"Heitinga is niet het grootste licht, maar doet het gewoon simpel"

John Heitinga
John Heitinga Foto: © Pro Shots

Ajax speelt donderdagavond de bekerwedstrijd bij FC Twente. FC Twente-watcher Leon ten Voorde is benieuwd hoe het duel in De Grolsch Veste zich gaat ontvouwen.

"Laten ze bij FC Twente eerst maar eens kijken wie er aan boord zijn, want Sadilek kreeg zondag een ijsbeentje", zegt Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "Je kunt er twee dagen last van hebben en dan kan het echt over zijn, maar het wordt een dubbeltje op z'n kant. En Hilgers is ook even afwachten. Ze zijn dinsdag vrij en ik denk dat er woensdag pas meer duidelijkheid is of die twee kunnen spelen."

Ten Voorde ziet dat Ajax de laatste twee duels heeft gewonnen. Dat komt volgens de journalist vooral omdat John Heitinga de poppetjes op de juiste plek zet. "Ik hoor altijd dat Schreuder tactisch zo sterk is...", reageert hij. "Voetbal kan soms heel ingewikkeld zijn, dat je tactisch echt wel wat in huis moet hebben om iets om te kunnen zetten in een wedstrijd. Dat kunnen alleen de echt goede trainers. Maar soms is voetbal ook wel simpel."

"Heitinga is volgens mij niet het grootste licht, maar hij doet het wel gewoon simpel", vervolgt Ten Voorde. "Gewoon Bergwijn op links, Wijndal als linksback, hou het simpel en ga terug naar de basis", aldus de FC Twente-watcher, die merkt dat Ajax favoriet is voor het bekerduel. "Het zelfvertrouwen is in Amsterdam weer ongekend na twee glorieuze overwinningen. Maar FC Twente in eigen huis... Dat wordt een dubbeltje op z'n kant, fifty-fifty. Maar ik denk dat FC Twente gaat winnen en denk dat Ajax kampioen wordt. Die hebben individueel toch de meeste kwaliteit."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand