Heitinga ontevreden: "Dit is niet hoe we willen spelen"

John Heitinga
John Heitinga Foto: © Pro Shots

Ajax speelt donderdagavond de return tegen Union Berlin. De heenwedstrijd eindigde in 0-0 en was absoluut niet wat de Amsterdammers verwacht hadden.

"Het was voor de eerste keer sinds mijn aanstelling dat ik op de club kwam en geen voldaan gevoel had”, vertelt John Heitinga tegen De Telegraaf over de dag na de wedstrijd tegen Union Berlin. "Dat had de staf niet, maar hadden de spelers ook niet. Zij liepen chagrijnig rond. Onze uitvoering was absoluut niet goed.”

"John Heitinga heeft meer diepte-loopacties gevraagd", onthult Dusan Tadic. "Daarmee creëer je ruimte en trek je de verdediging uit elkaar. Tegen Union deden we dat te weinig. Zondag was het al veel beter dan donderdag en we moeten dit verder uitbouwen.” Heitinga beaamt dat. "We moeten naar de ideale veldbezetting met vaste koppeltjes backs-buitenspelers. Daarbij kijken we hoe spelers in elkaars kracht kunnen zetten."

"Na de thuiswedstrijd hadden we allemaal het gevoel: dit is niet hoe wij willen spelen", vervolgt de Ajax-trainer over het eerste duel met de Duitsers. "We hadden een bepaald plan, maar de uitvoering was niet goed, waardoor het spel heel statisch werd. Daar hebben we de afgelopen dagen heel veel tijd aan besteed en op getraind. We maken een plan, waarmee we veel meer flexibiliteit op de helft van de tegenstander krijgen. En daar speelt Dusan Tadic een belangrijke rol in.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand