Henderson: "In zo'n situatie moet je de boel positief houden"

Jordan Henderson
Jordan Henderson Foto: © BSR Agency

Jordan Henderson is zich ervan bewust dat hij naar Ajax is gehaald om de leider van het team te worden. Tegenover de NOS geeft de Engelsman aan dat hij daar de hulp van zijn teamgenoten voor nodig heeft.


Henderson werd met veel bombarie naar Amsterdam gehaald en de verwachtingen waren groot. Dat doet Henderson echter niets. “Dat is het voetbal, hè? Er zijn altijd verschillende meningen. Ik heb dat al zoveel ervaren, dat doet me niets. Je moet ermee dealen als speler en je focus houden op wat je wilt bereiken.

Er is de laatste tijd veel kritiek op de Ajacieden maar ook daar trekt de Engelsman zich niets van aan. “Ik zie de jongens elke dag trainen, ze willen echt verbeteren. Maar het is normaal dat ze ups en downs hebben, het is een nieuw team. Het kost tijd om te leren van fouten en je te ontwikkelen. Hopelijk kunnen we dat wel snel oppakken, want we zitten wel bij een grote club die Ajax heet. Ik voel de verantwoordelijkheid om te helpen. De spelers zijn zo jong en als je in zo'n lastige situatie zit, moet je de boel positief houden.”

De middenvelder vertelt dat hij zijn teamgenoten probeert te helpen door veel met ze te praten. Dat gebeurt op het veld, maar ook daarbuiten. “Ik praat inderdaad veel op het veld, maar dat doe ik mijn hele carrière eigenlijk al. Daardoor is het ook normaal geworden voor mij. Dat is ook een van de redenen waarom de club mij wilde hebben. Tegenwoordig spreken spelers een stuk minder, maar communicatie is heel erg belangrijk in het voetbal. Het maakt dingen zoveel makkelijker”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties