Henderson klaar voor Aston Villa: "Het zal een heksenketel zijn"

Jordan Henderson en Branco van den Boomen
Jordan Henderson en Branco van den Boomen Foto: © Pro Shots

Jordan Henderson heeft vertrouwen in de cruciale Conference League wedstrijd in Birmingham met Aston Villa. Hij verwacht zware tegenstand, maar denkt dat zijn team kan winnen.

"Ik heb er zin in", vertelt Henderson bij Ajax TV. "Grote wedstrijden als deze is de reden dat je voetbalt. Het is een grote Europese wedstrijd. Aston Villa heeft een goed team, dat merkten we afgelopen wedstrijd, maar dat wisten we natuurlijk ook al. Ze hebben een heel goed seizoen en hun trainer heeft veel Europese ervaring. Het wordt een zware test, maar ook een kans om ons te meten met een van de beste teams van Europa. We moeten alles geven."

Het stadion kent hij goed. "We kunnen zeker een goede sfeer verwachten. Hun fans zullen de hele wedstrijd achter hun team staan. Ze zijn heel gepassioneerd over hun team en over de club. Het zal een heksenketel zijn. Wij zullen op ons best moeten zijn, en dan kijken we wat het oplevert. Het wordt een zware test. Je weet het nooit in het voetbal, er zijn altijd verrassingen."

De vijfmansdefensie werpt voorlopig haar vruchten af. "We hebben nu wat meer defensieve zekerheid. Het kan nog zeker beter", is de Engels international kritisch. "Ook aanvallend kunnen we nog meer kansen creëren. Iets veranderen kost tijd. We moeten hard blijven werken. Je kan niet iets veranderen en verwachten dat we ineens gaan winnen. Zo werkt het niet in het voetbal. Wat je erin stopt, krijgt je er uit, dat is mijn ervaring. Als je alles geeft voor de sport, word je uiteindelijk beloond."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand