Henderson krijgt mooi nieuws uit Engeland: "Grote invloed op Ajax"

Jordan Henderson
Jordan Henderson Foto: © BSR Agency

Jordan Henderson is opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg. Dat maakt de FA donderdagmiddag bekend.

De vorige interlandperiode was Henderson ook al van de partij bij de selectie van bondscoach Gareth Southgate. De middenvelder van Ajax mag zich nu opmaken voor twee vriendschappelijke interlands tegen Brazilië (23 maart) en België (26 maart). Komende zomer zit Engeland op het EK in een poule met Servië, Denemarken en Slovenië.

Volgens bondscoach Southgate maakt het de keuze makkelijker nu Henderson bij Ajax speelt. "We hebben het destijds over zijn transfer naar Saoedi-Arabië gehad, maar het is goed om hem weer in een competitie te zien, waarin we hem beter kunnen beoordelen", reageerde Southgate op de oproep van Henderson. "We kunnen beter zien op welk niveau hij momenteel acteert."

"Hij heeft een grote invloed gehad op Ajax sinds hij daar is", vervolgt de keuzeheer. "Ik weet dat ze heel erg blij met hem zijn. We weten wat hij kan en het leiderschap dat hij met zich meebrengt. Hendo is een speler die balans kan brengen in een team met veel aanvallende spelers en veel voor de selectie betekent."

Lees meer:
0 reacties