Henderson pakt eerste zege als Ajacied: "Drie belangrijke punten"

Jordan Henderson
Jordan Henderson Foto: © BSR Agency

Jordan Henderson heeft zijn eerste overwinning als Ajacied binnen. Zondag waren de Amsterdammers met 2-0 te sterk voor FC Utrecht en Henderson is tevreden over het spel van Ajax.

"Natuurlijk ben ik erg blij, zeker als je een wedstrijd wint", reageert de Engelsman bij ESPN. "Het zijn drie belangrijke punten vandaag tegen een goede ploeg. Utrecht had al vijftien wedstrijden niet meer verloren. Elk team die die reeks neerzet is behoorlijk goed. We wisten dat het een lastige test zou worden, maar uiteindelijk zijn we verheugd met deze overwinning."

"Ik vond dat we af en toe goed voetbal speelden", gaat Henderson in op het spel van Ajax. "De doelpunten waren goed en we controleerden de wedstrijd wat meer dan eerst. We verdedigden echt als een team en daarnaast werkten we erg hard om een clean sheet te behalen. In voetbal is het belangrijk om goed te verdedigen en de nul te houden. Dat was erg belangrijk voor ons."

Ajax trad wederom aan in het systeem met vijf verdedigers. "Het is iets waar we mee aan de slag zijn gegaan op het trainingsveld. We staan nu wat meer compact", ziet Henderson. "Dat je met vijf man achterin gaat spelen, wil overigens niet zeggen dat je zomaar clean sheets behaalt. Iedereen moet samenwerken en verdedigen als een team. Dat staat los van een formatie. De staf dacht dat dit systeem beter past bij het spelersmateriaal. Ik zie ook genoeg positieve punten na de laatste twee wedstrijden", aldus de routinier.

Lees meer:
0 reacties