Henderson verklaart verblijf in Engeland: "Dus het was logisch"

Jordan Henderson
Jordan Henderson Foto: © BSR Agency

Jordan Henderson hoopt dit weekend weer in actie te komen voor Ajax. De middenvelder raakte halverwege maart geblesseerd tegen Sparta Rotterdam en moest sindsdien vanaf de zijlijn toekijken.

Henderson had de afgelopen weken last van zijn hamstring. "Ik ging van het veld af, maar het werd niet beter. Ik probeerde door te gaan, maar het zat niet goed. Dus ik moest een paar weken rust nemen om het te laten herstellen", vertelt hij op het clubkanaal. "De afgelopen twee weken trainde ik met het team, wat goed is om weer helemaal fit te worden. Ik voel me nu goed, dus hopelijk kan dat de komende weken zo blijven."

Een groot deel van zijn revalidatie bracht Henderson door in Engeland. "Deels omdat ik ook al wat revalidatie had gedaan bij het nationale team. Zij hadden mijn blessure goed gezien, want na de wedstrijd tegen Sparta ging ik gelijk daarheen", legt hij uit. "Dus het was logisch dat ze er daar verder mee gingen. Vervolgens kwam ik terug en maakte het hier af."

"Het was de goede keuze, zodat ik zo snel mogelijk weer kan spelen. Ik voel me nu goed en moet gewoon iets meer wedstrijden spelen en het seizoen sterk eindigen", besluit Henderson, die zondag tegen FC Volendam weer minuten hoopt te maken.

Lees meer:
0 reacties