Henderson wil belangrijk zijn voor 'project Ajax': "Veel talent"

Jordan Henderson
Jordan Henderson Foto: © BSR Agency

Jordan Henderson denkt dat Ajax voldoende bouwstenen heeft om te werken aan een mooie toekomst. Zelf wil de middenvelder maar wat graag onderdeel uitmaken van dat 'project'.

Donderdagavond wacht eerst weer een belangrijke wedstrijd tegen Aston Villa. "Ik leef voor Europese avonden als tegen Aston Villa", vertelt Henderson aan het Algemeen Dagblad. "Met m’n teamgenoten wil ik voor een grote verrassing zorgen. Als mensen me uitfluiten, geeft me dat extra motivatie. Het ongelijk aantonen van criticasters is een rode draad in mijn loopbaan, dat slijt niet met de jaren. Het is mijn manier om emoties te uiten. Een passie die bij mij hoort.”

De komende jaren wil Henderson een grote bijdrage hebben aan 'project Ajax'. De jonge selectie is daarvoor uiterst geschikt. "Want er is ook veel talent, dat zodoende de kans heeft om zich verder te ontwikkelen", legt de Engelsman uit. Volgens hem is saamhorigheid en progressie het belangrijkste, iets wat hij ook tegen Virgil van Dijk zei om hem in 2018 naar Liverpool te halen. "Het heeft best goed uitgepakt, geloof ik."

Kan Henderson in Amsterdam ook zo'n actieve rol spelen in de opbouw van de club. "Ik ben hier pas een paar maanden en het is me ook niet gevraagd. Maar als dat ooit van pas kan komen, waarom niet?"

Lees meer:
0 reacties