Henderson zorgt voor verbijstering: "Bijna de televisie uitgezet"

Jordan Henderson als Ajax-captain
Jordan Henderson als Ajax-captain Foto: © BSR Agency

Ajax speelde zondag met 2-2 gelijk op bezoek bij Sparta Rotterdam. Het opvallendste moment was toch wel hoe Jordan Henderson namens Ajax achter de bal ging staan voor een vrije trap.

Het moment zorgt voor verbijstering bij Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk. Bij een 1-0 achterstand kreeg Ajax een vrije trap op zo'n twintig meter. Henderson ging achter de bal staan. "Toen heb ik de televisie bijna uitgezet", zegt Janssen bij Studio Voetbal. "Dit was echt een kans. Het is de ideale afstand, dat weten Pierre en ik. De bal heeft genoeg tijd om te dalen. Van den Boomen is een speler met een aardige trap."

Janssen had het als speler zijnde niet geaccepteerd: "Als speler pak je die bal en zeg je: wegwezen. Het verbaast me sowieso. Henderson wordt bij Ajax overal neergezet om hem maar op het veld te zetten, daar lijkt het een beetje op. Hij neemt alle corners en vrije trappen. Volgens mij is het gewoon een speler die meedoet, maar ook niet meer dan dat. Er wordt gedaan alsof Maradona op het veld staat."

Van Hooijdonk vult aan: "Hij krijgt de aanvoerdersband en gaat zich bemoeien met dode spelmomenten, terwijl je met Van den Boomen gewoon een specialist hebt", aldus de oud-spits. "Ik vind het echt schandalig, maar ik vind het zoveel zeggen over zijn rol bij Ajax. Mensen laten het allemaal maar gebeuren. Je hebt een vermogen betaald voor een speler van wie iedereen kan zien dat hij het verschil niet gaat maken", is hij hard.

Lees meer:
0 reacties