Henk Spaan adviseert Ajax: "Daar zie ik een taak voor Henderson"

Henk Spaan
Henk Spaan Foto: © Orange Pictures

Henk Spaan gelooft in een goede afloop voor Ajax tegen Aston Villa. In zijn column voor Het Parool voert hij het drukke schema van de Engelsen aan als argument.

Spaan denkt dat de focus bij de Engelsen meer op de competitie zal liggen. "Aston Villa moet zaterdag (zondag, red.) tegen West Ham die niet alleen Kudus en Álvarez hebben, maar ook Lucas Paquetá en Kalvin Phillips. Villa staat nog maar een punt voor op Tottenham, met een wedstrijd meer gespeeld. Verliezen ze van West Ham, een kans die ik redelijk groot acht, wordt het halen van een Champions League-plaats steeds moeilijker. Dat geeft stress."

"Emery, die vier keer de Europa League won, kampioen van Frankrijk werd en twee keer de Franse beker won, zei na afloop van de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Spurs dat zijn spelers hun emoties beter onder controle moesten houden. McGinn, een heethoofd van een Schot, kreeg rood. Hier zie ik een taak voor Henderson. Hij kent McGinn vast en lijkt me iemand die trashtalk beheerst als Spike Lee. We moeten buiten de doos denken: zorg dat ze rood krijgen. Dan heeft Ajax een kans", zo adviseert hij.

Lees meer:
0 reacties