Henk Spaan op de bres voor verguisde Ajacied: "Hij moet blijven"

Henk Spaan
Henk Spaan Foto: © Orange Pictures

Henk Spaan vindt dat Ajax Anton Gaaei niet moet verkopen komende zomer. De Deense rechtsback krijgt dit seizoen veel kritiek, maar de columnist ziet wel wat in hem.

Eerder deze week speelde Ajax teleurstellend gelijk tegen Excelsior, al leek het lang op een nederlaag uit te lopen. "In het laatste kwartier werd de hoop op een punt voelbaar. Het was te merken aan de aanmoedigingen, aan de langzaam leeglopende longen van Excelsior, aan het steeds snellere ingooien van Hato, aan de sprints van Gaaei en aan de passing van Van den Boomen", schrijft Spaan in Het Parool. "Ajax had gewoon meer conditie met z’n tienen dan de elf van Excelsior."

Spaan is daarbij complimenteus voor Gaaei, die in de tweede helft in de ploeg kwam en belangrijk was. "Opnieuw zag ik dat Gaaei moet blijven. Die gedrevenheid krijgen Ajaxspelers van huis uit niet mee", aldus de journalist. "De jongen viel goed in met de voorzet op het hoofd van Taylor als hoogtepunt. Rensch had al gescoord en herstelde zijn verdedigingsfout met de assist op Akpom."

Ook Devyne Rensch kan op complimenten rekenen van Spaan. "Ik las iets over het ‘blok’ van Ramaj, Hato, Taylor en Brobbey dat het fundament onder het nieuwe Ajax moet worden, maar wat mij betreft hoort Rensch daarbij", aldus de 75-jarige uit Heerhugowaard. "Hij speelt stukken beter dan een halfjaar geleden"

Lees meer:
0 reacties