"Het blijkt dat Van Gaal in zijn hart een Feyenoord-bondscoach is"

Louis van Gaal
Louis van Gaal Foto: © Pro Shots

Louis van Gaal krijgt vaak het verwijt dat zijn persoonlijke voorkeur al snel uit zal gaan naar spelers van Ajax. Spelers van Ajax zouden veel sneller in Oranje debuteren dan spelers van andere clubs uit de Eredivisie. Valentijn Driessen geeft nu echter aan dat Louis van Gaal een echte Feyenoord-bondscoach is.

In de huidige interlandperiode werden Ajacieden Remko Pasveer (38) en Kenneth Taylor (20) voor het eerst opgeroepen voor Oranje. In de Kick-off Podcast van De Telegraaf merkt Pim Sedee op dat dit de stelling dat spelers van Ajax een streepje voor hebben bij Van Gaal weer ondersteunt. Valentijn Driessen ontkracht deze redenering op basis van statistieken die hij heeft bestudeerd.

"Het blijkt dat Louis van Gaal in zijn hart eigenlijk een Feyenoord-bondscoach is", zo stelt Driessen "Er zijn meer Feyenoorders in Oranje gedebuteerd dan Ajacieden. Denk aan Martins Indi, De Vrij en Kongolo." Mike Verweij vult Driessen verder aan. "Op het WK van 2014 was Feyenoord hofleverancier van Oranje. In drie periodes van Van Gaal zijn geloof ik vijftig spelers gedebuteerd, waarvan tien van Ajax, twaalf van Feyenoord en acht van PSV. Maar Ajax speelt Champions League en wordt wereldwijd geroemd om de jeugdopleiding. Dan moet je ongeveer drie keer zo snel debuteren wanneer je bij Ajax speelt."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand