"Het is raar hoe Manchester United omgaat met Erik ten Hag"

Erik ten Hag met de FA Cup
Erik ten Hag met de FA Cup Foto: © BSR Agency

De toekomst van Erik ten Hag is nog steeds onduidelijk. Leon ten Voorde vindt het opvallend dat Manchester United nog geen standpunt heeft ingenomen over de voormalig trainer van Ajax. 

Er wordt veel geschreven over de toekomst van Ten Hag, maar de Nederlander weet naar verluidt nog niet waar hij aan toe is. "Ik vraag me af of het bij United met de entree van Ineos wel heel veel beter gaat worden. Het is raar hoe ze met Ten Hag omgaan, dat er geen duidelijkheid is over wat er met hem gaat gebeuren", merkt Ten Voorde op in de AD Voetbalpodcast. "Ze hebben nooit uitgesproken dat ze doorgaan met hem. Het schijnt dat ze nu aan het evalueren zijn, daar doen ze lang over."

Voor de FA Cup-finale meldden toonaangevende Engelse kranten dat het avontuur er op zat voor Ten Hag. "Ik verbaasde me erover dat naar buiten kwam dat Ten Hag sowieso weg zou moeten. Dat is bewust gelekt door Ineos om het alvast in te masseren, dat kan niet anders", denkt Ten Voorde. "Ze brachten het echt stellig."

Manchester United won echter verrassend van City, waarna Ten Hag zeer fel uithaalde naar de critici. Een verrassende move, vond Ten Voorde. "Het is typisch Ten Hag dat hij altijd voor zijn spelersgroep blijft liggen. Iedereen die verliest voelt zich in de steek gelaten, maar hij nooit. Je eigen kop gaat eraf, maar je beschermt wel de groep", aldus de journalist. "Bij Ajax is hij ook nooit ingegaan op die aanvallen."

Lees meer:
0 reacties