"Het is serieus voor te stellen dat hand op knip gaat bij Ajax"

Ajax voorafgaand aan de wedstrijd tegen Bodø/Glimt
Ajax voorafgaand aan de wedstrijd tegen Bodø/Glimt Foto: © BSR Agency

Ajax beleeft een rampseizoen. De Amsterdammers zitten volop in de sportieve malaise en dat kan flinke gevolgen hebben voor de mogelijkheden op de transfermarkt. Dat voorspelt Valentijn Driessen in De Telegraaf.

Ajax staat momenteel op een vijfde plaats in de Eredivisie, met een achterstand van elf punten op nummer drie FC Twente. Daarmee dreigt de Amsterdamse club voor het tweede jaar op rij naast Champions League-voetbal én de bijbehorende inkomsten te grijpen. "Terwijl de recordkampioen nog steeds een huishouden runt op Champions League-niveau", weet Driessen.

"De huidige inkomsten staan niet in verhouding tot de extreme uitgaven. Financieel directeur Susan Lenderink is vooral veel geld kwijt aan de post salarissen, vaak langjarige contracten op Champions League-niveau. De Conference League biedt daarvoor geen uitkomst. Waar Ajax bij winst zo’n twintig miljoen euro (de teller staat nu op 12 miljoen euro) toucheert, zal de UEFA nu al zo’n zestig miljoen euro overmaken naar PSV", schrijft de journalist.

Dat heeft mogelijk gevolgen voor de mogelijkheden op de transfermarkt: "De penibele financiële situatie en het missen van de Champions League betekent dat Ajax komende zomer niet ongebreideld geld kan uitgeven op de transfermarkt. Verkopen zal voor kopen gaan en het is serieus voor te stellen dat de hand op de knip gaat voor transfers boven de tien miljoen euro", denkt Driessen.

Lees meer:
0 reacties