"Het is zo zonde dat het zo eindigt, voor Onana en voor Ajax"

Andre Onana
Andre Onana Foto: © Pro Shots

Andre Onana lijkt zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld te hebben. De doelman zit naar alle waarschijnlijkheid op de bank tijdens de bekerfinale omdat Maarten Stekelenburg de voorkeur krijgt.

"Ze zullen bij Ajax op basis van de trainingen toch wel weten wat hij weer kan. Ik vind Stekelenburg een goede keeper. En Onana, dat was ook niet goed, hè. Wisselvallig", stelt Sjaak Swart in het Algemeen Dagblad. "We hebben bij hem kunnen zien dat je van een afwezigheid van acht/negen maanden minder kan worden. Ajax heeft ook wel pech met keepers hoor."

Stekelenburg was aan het begin van het seizoen de eerste keeper, maar hij raakte geblesseerd. Remko Pasveer deed het daarna uitstekend, maar hij kreeg ook te maken met een kwetsuur. Daardoor kwam Onana op de goal. "Onana was niet meer de keeper van eerder. Het is zo zonde dat het zo eindigt. Voor Onana en voor Ajax, dat nu geen centjes aan hem verdient."

De doelman vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij bij Ajax. Swart vindt het een slechte zaak. "Je bent verplicht om de club te laten delen als je succes aan haar te danken hebt. Maar ze willen tegenwoordig zo weglopen. Leef mee, denk ik dan. Daarom vind ik het mooi dat Gravenberch zegt: Ik ga alleen als Ajax aan me verdient."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand