Het Parool: "Van Gaal heeft een goed profiel om hen aan tafel te krijgen"

Louis van Gaal op de tribune bij Ajax
Louis van Gaal op de tribune bij Ajax Foto: © Pro Shots

Het Parool vestigt zijn hoop op Louis van Gaal om een 'treinramp' bij Ajax te voorkomen. Zij denken dat de ex-bondscoach in staat is om voorzitter Michael van Praag en algemeen directeur Alex Kroes aan tafel te krijgen.

Van Praag wil donderdagavond tijdens de ledenvergadering toelichten waarom de rvc van Ajax afscheid wil nemen van Kroes. Echter krijgt die laatstgenoemde nog veel steun, hierdoor staan beide partijen lijnrecht tegenover elkaar.

"Hoewel de bestuursraad en Kroes aansturen op een gezamenlijke ontmoeting met de rvc, heeft de rvc dat tot dusverre afgehouden', schrijft Het Parool. "Van Gaal heeft een goed profiel om de partijen aan tafel te krijgen. Hij is een persoonlijke vriend van Van Praag, en in Portugal woont Van Gaal op enkele kilometers van rvc-lid Van Wijk. Ook werkte hij ‘in stilte’ al samen met Kroes."

"Hoe langer de patstelling duurt, hoe meer de situatie gaat lijken op een treinramp in slow motion", stelt Het Parool, die ook weten dat de rvc naast de bestuursraad ook de directie niet heeft gekend in de beslissing om Kroes te schorsen.

"Mocht de aankomende ledenvergadering geen oplossing bieden, dan is de volgende halte richting de treinramp de aandeelhoudersvergadering van 21 mei. De rvc is van plan dan het ontslag van Kroes te effectueren, terwijl de bestuursraad daar het voortouw kan nemen tot het opblazen van de rvc. In een politieke club als Ajax worden tot die tijd echter tal van wegen bewandeld om de frontale botsing te voorkomen – variërend van diplomatiek tot confronterend', besluit de krant.

Lees meer:
0 reacties