"Hij heeft van Ajax gehoord dat een vertrek onbespreekbaar is"

Mike Verweij
Mike Verweij Foto: © Pro Shots

Ajax heeft Brian Brobbey laten weten dat hij komende zomer geen transfer mag maken. Dat onthult Mike Verweij in Kick-off van de Telegraaf.

Brobbey is dit seizoen een van de weinige Ajacieden die constant een goed niveau haalt en wordt regelmatig gelinkt aan een transfer. De club heeft de spits laten weten dat dat er komende zomer niet in zit. "Hij heeft te horen gekregen dat een vertrek onbespreekbaar is. Hij blijft na dit seizoen bij Ajax", weet Verweij.

De clubwatcher benadrukt wel dat in de voetballerij nooit iets zeker is. "Elke speler is te koop, dus als hij een geweldig EK speelt, dan moet je kijken hoe het er dan voorstaat. Maar Ajax heeft hem te kennen gegeven dat ze in principe niet met clubs willen praten om hem te laten gaan", legt hij uit. "Als er zeventig of tachtig miljoen wordt geboden, kan het opeens heel anders zijn, maar Ajax wil een elftal om hem heen bouwen."

Valentijn Driessen meent dat Ajax zichzelf in de voet schiet door Brobbey een droomtransfer te weigeren. "Stel je voor dat die jongen dadelijk naar Real Madrid kan en Ajax zegt nee, dan komt er geen enkele speler meer naar Ajax toe", aldus de journalist. "Als je nooit wilt meewerken met je spelers, dan zijn sommige spelers niet bereid om te komen."

Lees meer:
0 reacties