Hlysson maakt late gelijkmaker, Tadic en Daramy niet succesvol

Kristian Hlynsson namens Jong Ajax
Kristian Hlynsson namens Jong Ajax Foto: © Pro Shots

Dinsdagavond kwamen Kristian Hlynsson, Daramy en Dusan Tadic in actie voor de vertegenwoordigende elftallen van hun land. Met name Hlynsson zal met tevredenheid terugkijken op de interland van Jong IJsland.

In de EK kwalificatiewedstrijd tussen Jong Cyprus en Jong IJsland leken de Cyprioten op weg naar de drie punten, maar daar stak Ajacied Kristian Hlynsson in de slotfase een stokje voor. Jong Cyprus kwam in de 27ste minuut op een 1-0 voorsprong, maar in de 94ste minuut stond Hlynsson op. In de absolute slotfase zorgde Hlynsson voor een puntje voor de IJslanders.

Voor Daramy liep de wedstrijd tussen Jong Denemarken en Jong België uit op een teleurstelling. De Denen, met Daramy in de punt van de aanval, kwamen in de 37ste minuut op een 1-0 voorsprong, maar het was Vitesse-aanvaller Loïs Openda die voor de Belgische gelijkmaker zorgde. Door het gelijkspel plaatste Jong België zich voor het EK onder 21.

Dusan Tadic is met Servië al verzekerd van deelnamen aan het WK 2022 in Qatar. De Ajax-captain speelde de hele wedstrijd met Servië mee in de oefenwedstrijd tegen Denemarken. Veel succes kende Tadic echter niet. De Denen wonnen thuis met 3-0 van de Serviërs. Voormalig Ajacied Christian Eriksen was belangrijk voor de Denen met een doelpunt.