Hoogendijk: "Heb ik in mijn hele carrière niet bij elkaar gevoetbald"

De salarissen in het vrouwenvoetbal zijn de afgelopen jaren gestegen. Waar de speelsters in de Eredivisie Vrouwen vaak wel naast het voetbal werken, hoeven de speelsters van de OranjeLeeuwinnen zeker niet te klagen. Dat is wel eens anders geweest, zo weet Anouk Hoogendijk.

"De salarissen, dat vind ik bizar. Ik vind het een beetje dubbel. Ik vind het logisch dat mannen meer betaald krijgen. Heel vaak wordt er gezegd 'moet dat niet gelijk zijn?', maar dan denk ik: de mannen brengen ook meer op, ze verkopen meer. Daar moet je ook naar kijken. Alleen het verschil is nu veel te groot", oordeelt Hoogendijk bij Bij Andy in de auto!

"Toen ik bij Ajax en Utrecht speelde, dacht ik altijd: 'selecteer gewoon een van die mannen minder, dan kun je de hele vrouwentak betalen'", gaat de voormalig voetbalster verder. Zij combineerde het voetbal ook met een baan. "Wij moesten er altijd bij werken. Ik heb de ALO gedaan, maar het was wel heel lastig om te werken als je ook in het Nederlands elftal zat. Dan ging je iedere maand tien dagen weg. De eerste keer vind je werkgever dat heel leuk, de tweede keer denkt 'ie 'ga je nou alweer weg?'. Dat is wel een probleem."

In de Eredivisie Vrouwen zijn er nog aardig wat speelsters die ernaast werken, zo weet Hoogendijk. "In het Nederlands elftal heb je het echt goed voor elkaar. Als ik hoor wat die verdienen voor die interlands, dan denk ik: dat is best goed. Dat is gelijkgetrokken met de mannen. Voor het EK bijvoorbeeld, ik geloof dat als ze de volgende ronde zouden halen, dan zouden ze per persoon 125.000 euro krijgen."

"Nou, dat heb ik in mijn hele carrière niet bij elkaar gevoetbald. Nu verdien ik beter dan toen ik voetbalde. Toen ik voetbalde kreeg ik niet eens een minimumsalaris. Ik dacht altijd: als ik ga vakkenvullen, dan verdien ik beter", is de oud-international eerlijk.

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Weten de Amsterdammers in eigen huis te winnen? Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Ajax! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand