Hugo Borst uit kritiek: "Bij Ajax ben je matig, meestal slecht"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Na afloop van de wedstrijd Sparta-Ajax (2-2) van afgelopen weekend was er vrij veel kritiek op Ajax-speler Jordan Henderson. Ook Hugo Borst heeft niet veel positieve woorden over voor de middenvelder in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Jordan Henderson blijkt niet alleen een ouwe lul, hij is ook iemand die zichzelf schromelijk overschat" schrijft Borst in zijn column. "Zoals hij Branco van den Boomen als een kleine jongen wegstuurde toen er op Het Kasteel een vrije trap te nemen viel! Zijn houding was misplaatst en beledigend. Branco is de specialist. Zo’n (jongere) collega bevestig je als oudere speler. Want Branco heeft gewoon een betere trap in zijn benen dan de uitvreter die uit Saoedi-Arabië is komen aanwaaien. Het vervolg was pijnlijk. Terwijl Branco afdroop, bleek de uitvoering van Henderson en Taylor een mislukking."

"Na de wedstrijden tegen Aston Villa en Sparta rijst de vraag: wat moeten we met Jordan Henderson op weg naar Pasen? Iemand moet hem zeggen: ‘Jouw naam is Jordan Cement. Jij bent het cement tussen de stenen. Meer niet. Bij Liverpool, tussen geweldige spelers, was jij nuttig, soms goed. Bij Ajax, tussen matige spelers, ben je matig, meestal slecht."

"Er is iets raars aan de hand. De middenvelder uit Sunderland speelt louter breed en terug. Iets wat Ajax-icoon Johan Cruijff verachtte en Ajax-trainers Louis van Gaal en Erik ten Hag verachten. Een echte Ajax-speler speelt vooruit. Nou, ga maar eens tellen bij Henderson. Er gaan maar weinig ballen verticaal vooruit. Hij heeft wel een goede voorzet. Soms. Gisteren twee. Aan Brobbey (kopbal net naast) en Akpom (goal). Maar voor de rest: hij werkt ultra vertragend. Na de 65ste minuut, nadat Henderson was gewisseld, ging het tempo omhoog. Ajax zette Sparta pas zonder Henderson de duimschroeven aan", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties