Huntelaar ging van SC Heerenveen naar Ajax: "Was een aardige deal"

Klaas-Jan Huntelaar bij Jong Ajax op De Toekomst
Klaas-Jan Huntelaar bij Jong Ajax op De Toekomst Foto: © Pro Shots

In de zomer van 2004 werd Klaas-Jan Huntelaar door SC Heerenveen overgenomen van PSV. Voormalig algemeen directeur van de Friezen, Riemer van der Velden, onthult nu hoe de onderhandelingen over de transfers van Huntelaar gingen.

"De enige speler die ons gegund werd was door Guus Hiddink", begint Van der Velde in De Gouden Graal Podcast. "Hij zat toen bij PSV en ik zat altijd bij AGOVV op de tribune. Daar voetbalde Klaas-Jan Huntelaar. Toen was Ted van Leeuwen daar manager en ik zei tegen Ted: die willen wij wel. Ted zei dat ze hem niet konden verkopen, want hij zat bij PSV."

Guus Hiddink was toen de trainer van de Eindhovenaren. "Toen maakte ik met Guus de deal en Guus zei dat regel ik voor jou. We kochten hem voor honderdduizend guldens en daar was de afspraak bij dat als hij verkocht werd, we PSV nog vierhonderdduizend moesten overmaken. Uiteindelijk hebben we hem aan Ajax verkocht. Wij vroegen tien miljoen euro en zij boden acht", vervolgt Van der Velde.

"De mannen van Ajax zeiden: 'we bieden acht en meer niet.' Toen zij we naar boven gegaan en hebben we drie minuten gesproken, toen zeiden we dat we negen zouden accepteren. Daar komt een stevig doorverkooppercentage bij en als je hem doorverkoopt, het eerste miljoen is voor ons. Dan hebben we toch tien en boven de tien krijgen we een behoorlijk percentage. Dat was een aardige deal en PSV heeft er ook steeds wat van gekregen", besluit de voormalig directeur.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand