Huub Stevens bewondert: "Hij is net zo'n grootheid als Cruijff"

Huub Stevens
Huub Stevens Foto: © BSR Agency

Huub Stevens is als trainer vooral bekend door zijn tijd in Duitsland, maar als voetballer was de Limburger jarenlang verbonden aan PSV. Hij speelde in Eindhoven samen met Willy van der Kuijlen, die hij net zo hoog heeft zitten als Ajax-legende Johan Cruijff.

"Vanaf het eerste moment dat ik bij PSV was, heb ik hem meegemaakt op de trainingen", vertelt Stevens in Tussen de Palen van Ziggo Sport. "Wát een traptechniek, met links en rechts. En wát een inzicht... Fenomenaal. Het was echt óngelooflijk wat voor spelinzicht deze man had. In mijn ogen is hij net zo'n grootheid als Cruijff."

"Cruijff heeft het alleen internationaal natuurlijk beter gedaan dan hij", gaat de oud-PSV'er verder. "Van der Kuijlen wilde niet uit het Brabantse weg en dat is ook een bepaalde kwaliteit die Johan wel had, ten opzichte van anderen. Cruijff was wereldwijd, terwijl Van der Kuijlen zich prettig voelde in Helmond. Die hoefde daar niet weg. Maar als Van der Kuijlen dat had gehad van Johan, dan was hij ook bij een heel grote club terechtgekomen."

"Die twee waren trouwens wel gewoon vrienden van elkaar hoor. Ze hebben, volgens mij, nog samengespeeld in het militaire team en ze kwamen ook buiten het voetbal bij elkaar. Die vrouwen ook. Daar is alleen toen die situatie met Van Beveren tussengekomen, en toen zei Willy ook dat hij Van Beveren niet in de steek wilde laten. Hij was loyaal, ten opzichte aan Van Beveren", aldus Stevens.

Lees meer:
0 reacties